ערכים תזונתיים
אגדה סינית עתיקה מספרת על נווד שהגיע לכפר וראה אישה מרביצה לזקן:
הוא רץ לעזרתו ופנה לאישה: "למה את מרביצה לו?, תניחי לו, זה לא מכובד, הוא יותר מבוגר ממך".
ענתה לו האישה: "הוא הנכד שלי !, ואני כועסת עליו מפני שאינו מוכן לאכול גוג'י ברי".
הנווד המופתע המשיך ושאל: "בת כמה את?"
"אני בת 325" היא השיבה. "כל השנים, אני אוכלת בכל יום גוג'י ברי וזה מאריך לי חיים".
גוג'י ברי עשירים בשלל ערכים תזונתיים, המציבים אותם במקום גבוה ברף המזונות הבריאים בעולם וברשימת מזונות העל.
מזון על הוא מונח המתאר מזונות מן הטבע בעלי ערך תזונתי גבוה במידה ניכרת.
נוגדי חמצון-
הצבע האדום והעשיר של תותי גוג'י ברי, כמו בהרבה פירות יער אחרים, הוא כתוצאה מנוגדי החמצון הגבוהים שהם מכילים. נוגדי חמצון תורמים לתפקוד המערכת החיסונית ועוזרים לגוף להילחם במספר רב של מחלות.
נוגדי החמצון בולמים את שרשרת שמשחררת בגוף רדיקלים חופשיים, תרכובות ומולקולות בלתי יציבות המשבשות את הפעילות התקינה של הגוף.
גרגירי הגוג'י הם בין המזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון שקיימים בעולם. הם מכילים בדרך כלל פי שניים עד ארבעה יותר מתכולתם של נוגדי החמצון שנמצאים באוכמניות.
הורמון גדילה-
ככל שאנחנו מזדקנים אנחנו מפיקים פחות ופחות הורמון גדילה אנושי. נמצא קשר בין הירידה ברמת הורמון הגדילה ותסמיני הזדקנות. פרי הגוג'י ברי הוא המזון היחיד המוכר לאדם שעוזר בגירוי בלוטות בגוף לייצור הורמון גדילה.
ויטמינים-
בגוג'י ברי שפע ויטמינים ומינרלים, כמו ויטמין A המשפיעה על העיניים, תפקוד העור ותפקוד מערכת הרבייה, ויטמין E (מצמצם את הסיכון למחלות לב), וויטמינים B1, B2, B6. המסייעים בפעילותה של מערכת העיכול, מערכת העצבים, וכן גם חיזוקה ותפקודה של מערכת החיסון.
חומצות אמינו-
תותי הגוג'י ברי מכילים מספר רב של חומצות אמינו, הכולל גם את כל 8 חומצות האמינו החיוניות לגוף, אותן הגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו ועל כן הוא זקוק להשיגן מהמזון.
חלבונים וברזל-
תותי הגוג'י ברי הם מקור טוב לחלבון, ברזל וויטמין C ועל כן הם מומלצים לאנשים שאינם צורכים בשר בתפריט היומי.
בנוסף לכל אלו, תותי הגוג'י ברי מכילים פוליכרידים ובטא קרואן החיוני לחלוקת התאים ברקמות הגוף ולריפויין, מגן על מערכת העיכול ומפחית סיכויים לדלקות בכליות ובשלפוחית השתן, מייצבים רמות סוכר וממריצים חיסוניים.